ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Η Αλευροποιία Καπετάνιος στη Θεσσαλονίκη  παράγει αλεύρι άριστης ποιότητας όλων των ειδών, για κάθε χρήση. Ειδικότερα, τα προϊόντα μας: 

Σκληρό αλεύρι
Πλούσιο σε γλουτένη, το σκληρό αλεύρι δίνει στη ζύμη ελαστικότητα. Αν δεν έχει υποστεί λεύκανση, το σκληρό αλεύρι έχει υποκίτρινο χρώμα. Είναι ιδανικό για ψωμί, για φύλλο για πίτες αλλά και για ζύμη. 
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (Φαρινάπ)
Αυτό το αλεύρι προορίζεται για χρήση σε συνταγές όπου το μείγμα πρέπει να «φουσκώσει» στο ψήσιμο και να γίνει αφράτο και ελαφρύ. Είναι ιδανικό για κέικ, για κουλουράκια διαφόρων ειδών αλλά και για ορισμένα είδη ψωμιού ταχείας παρασκευής. Γι’ αυτό προστίθενται εξ αρχής μπέικιν πάουντερ, αλάτι και άλλες διογκωτικές ουσίες. Ωστόσο, το συγκεκριμένο αλεύρι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στην υγρασία. 

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Το συγκεκριμένο αλεύρι προέρχεται από την ανάμειξη σκληρού και μαλακού αλευριού και χρησιμοποιείται τόσο στην παρασκευή ψωμιού όσο και στη ζαχαροπλαστική. 

Αλεύρι ολικής άλεσης
Για την παραγωγή του αλέθεται ολόκληρος ο καρπός του σιταριού. Γι’ αυτό, το αλεύρι ολικής άλεσης περιέχει όχι μόνο το ενδόσπερμα, αλλά και το πίτουρο και το φύτρο του σιταριού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πιο έντονη και γεμάτη γεύση του αλευριού ολικής άλεσης. 

Σιμιγδάλι
Προέρχεται από το χοντροκομμένο ενδόσπερμα της ποικιλίας durum (πολύ σκληρό σιτάρι). Το σιμιγδάλι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες αλλά φτωχό σε γλουτένη. Για να αναπληρώσουμε αυτή την έλλειψη το χρησιμοποιούμε σε συνδυασμό με άλλα αλεύρια σιταριού. 

Αλεύρι από άλλα δημητριακά

Αλεύρι από σίκαλη
Για την παραγωγή του αλέθεται ολόκληρος ο καρπός της σίκαλης. Το συγκεκριμένο αλεύρι έχει ιδιαίτερα χαμηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη. Το ψωμί από αλεύρι σίκαλης είναι πυκνό, με χαρακτηριστική πιπεράτη γεύση ενώ δίνει χρώμα στην κόρα.

Αλεύρι από καλαμπόκι
Παρασκευάζεται από αποξηραμένο καλαμπόκι. Εξαιτίας της χαμηλής περιεκτικότητας σε γλουτένη χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό στις παιδικές τροφές. Στο ψωμί δίνει μια ευχάριστη γλυκιά γεύση και διαφορετική υφή.

Αλεύρι από κριθάρι
Το αλεύρι από κριθάρι έχει εξαιρετικά μικρή περιεκτικότητα σε γλουτένη και πολύ μεγάλη διατροφική αξία. Το ψωμί που παρασκευάζεται από αυτό το αλεύρι είναι ελαφρά πικρό και ιδιαίτερα πυκνό. 

Αλεύρι από βρώμη
Το χρησιμοποιούμε ως υποκατάστατο του σιταριού. Η βρώμη λόγω του κόστους της χρησιμοποιείται είτε σε ιδιαίτερα μικρό ποσοστό σε ορισμένα ήδη ψωμιού (πολύσπορο), είτε για να δώσει υφή στην επιφάνεια διαφόρων ψωμιών.